*

KaleviKannus Kun olen hävinnyt, tiedän kenen puolesta ja ketä vastaa olen taistellut. Ernest Heminqway

Kiusatun pienyrittäjän tuskanhuuto

Kauppalehden OPTIO. on 30, elokuuta 2012 Nummi-Pusulassa (vanhan Turku-Helsinki maantienvarsiyrityksenä) toimivan Diversikauppa Kasvihuoneilmiön omistajan kujanjuoksusta julkaissut koko aukeaman jutun.

 

Kauppalehdessä vainottu yrittäjä:
Olen elänyt sellaisen elämän, että olin menettää tämän firman väärän sijainnin ohella myös syöpäsairaudelleni, avioerolle, yritysvaltaushankkeille ja ammattiliittojen työsuhderiidoille” ../..

Tällä käräjäoikeuden vahvistamalla (Palvelualojen ammattiliitto PAM:in) pakkosopimuksella yritys määrättiin kiertämään veroja, sekä huijaamaan työttömyysvakuutusrahastoa.

Tämä osio on julkaistu aiemmin 6.4.2011.

Väite: Eräät ammattiliitot harjoittavat lainkiertämistä edellyttämällä uhkavaatimuksin salaista pakkosovintoa ja vaativat ihmisoikeussopimuksen vastaista itsekriminalisointia pienyrittäjilta” ja avustavat yritysvaltaushakkeissa.

Yllä olevan "työsuhderiidan" taustoja ei ammattiliitto suostunut millään tavalla selvittämään eikä paikallisesti tutkimaan. Liiton lakiosaston kirjeiden sisällöt kovenivat ja muuttuivat kiristyksen ja uhakailujen tunnusmerkistöt täyttäviksi; meiningissä oli sydikaattiliittojen malli.

* Katso YouTubessa 4 min. video:
 http://www.youtube.com/watch?v=-NQtOaScYoU

* Viimeisen yleisöpuheenvuoron pitäjä kertoi päättäjäpaneeliin osallistujille henkilökohtaisista kokemuksistaan siitä, että ammattiliitot harjoittavat järjestäytyneenä rikollisuutena pidettävää toimintaa pienyrittäjien kiristämiseksi ja pakottamiseksi erilaisiin pakkosovintoihin ennen oikeudenkäyntiä ja avustavat yritysvaltaushannkeissa. Kiusatun pienyrittäjän puheenvuoro sisälsi poikkeuksellisen voimakkaan tunnelatauksen.

Ota kantaa…

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Ota kantaa…"

Miksi yritys joutui ammattiliiton kanssa tekemisiin, jossa ehdotettiin sopimista?

Yritysten, joiden toiminnassa ei ole huomauttamista palkansaajien kohtelussa, ei tarvitse olla missään tekemisissä ammattiliiton kanssa.

Tämä on fakta.

Käyttäjän KaleviKannus kuva
Kalevi Kannus

Arvoisa Markku Tyry. Olen kanssasi täysin eri mieltä, toimittuani yli kaksikymmentä vuotta päätoimisesti toimihenkilöammattiliiton järjestö- ja työehtosopimusasioissa. Väitteesi tulkitsen lievästi ilmaisten naiiviksi.

Tunnen ko. tapauksen perusteellisesti koko kirjoltaan.

Suomenkin työmarkkinoilla on kelvottomia, yrityksille haittaa aiheuttavia työntekijöitä, joista irtipääsy maksaa rutkasti rahaa, jopa koko yritys voidaan kaataa tai vallata hallitulla työriita-operaatiolla.

Käyttäjän KaleviKannus kuva
Kalevi Kannus

Tapauksen viimeisimmästä vaiheesta on joulukuulta 2011 Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden 32-sivuinen päätös, josta on valitus hovioikeuden käsittelyssä.

Jutun surkuhupaisat vaiheet on syytä julkaista hovioikeuden ratkaisun jälkeen... Käräjäoikuden asiakirja liitteineen on hallussani.

En kirjoittele tähän blogiini lämpimikseni; en julista luuloja vaan todella tietoja näyttöineen.

Käyttäjän JouniNordman kuva
Jouni Nordman

Jokaiselle pien-yrittäjälle, pitäis järjestää koulutus millä noita verenimijöitä pääsee turvaan. Itse käytän vain kirjallista sopimusta, joissa määrittelen kaikki työsuhteen asiat kahden todistajan läsnä ollessa.
Onneksi ala jossa olen ei ole yleis sopivaa työehto sopimusta, työnantajien jäsrestäytymättömyyden takia.
Eli kannattaaka yrittäjien suurilla määtrin erota yrittäjä liitoista, sillä Suomi on muuttumassa pien yrittäjä vetoiseksi maaksi, joissa työnantaja liitota eivät voi pienten yrittäjine puolia pitää.
Jos alalla tippuu allle puolee järjestäytyneiden yrittäjien määrä, yleissitovattyöehto sopimukse raukeavat.
Eli kannattaako järjetstäytymine, jos se heikentää omaa asemaa liittoja vastaan?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Eli palkansaajan oikeuksia on tässäkin tapauksessa rikottu.

...Siis sovittuja oikeuksia...

Miksi muuten tämäkin savu nousisi?

Käyttäjän KaleviKannus kuva
Kalevi Kannus

Kun työntekijällä on oikeuksia, on myös vastuuta ja velvollisuuksia. Eikös vain?

Taoauksesta pähkinänkuoressa lyhyestiyrittäjän lausumana:

"Tietäen työantajan velvollisuuden huolehtia hyvästä työilmapiiristä aloitin keskustelut työntekijöitteni kanssa huhtikuun lopulla 2009, koska minulle oli kanneltu huonosta työilmapiiristä.

Seurauksena että uskalsin ottaa selville, mistä oli kysymys, oli ensin työntekijöitteni “ulosmarssi” ja se, että henkilökuntani irtisanoutui / toimitti sairaslomapaperit heti sen jälkeen.

Mielestäni kyseessä oli yhdessä sovittu yritys vahingoittaa minua tai jopa yrittää tuhota koko yritykseni. Keskusteluista olevat äänitallenteet ja myös videotallenteet osoittavat henkilökunnan asenteen. Taustalla on lähes täydellä varmuudella operoinut ex-mieheni, josta olenkin tehnyt törkeää kiristystä koskevan rikosilmoituksen. Toukokuun 2009 alussa koko vanha henkilökuntani oli poissa ja jouduin (sairaslomaltani käsin) rekrytoimaan uuden henkilökunnan.

Myös havaitsin tässä PAM-riidassani, että työntekijät voivat mielin määrin valhein ja väärin todistuksin väittää minun harjoittaneen heitä kohtaan työsyrjintää. Tosiasiassa tilanne oli päinvastoin; minuun, yrittäjään ja työnantajaan, kohdistettiin systemaattista perustuslain ja ihmisoikeusopimusten vastaista syrjintää."

Ammattiliitto PAM käynnisti pakkotoimet ja uhkailut vasta vuoden kuluttua (2010) työsuhteiden purkamisen jälkeen...

Toisaalta Markku Tyry, otat julkisesti kantaa aiiheesta, josta ET MITÄÄN tiedä. Eli sinua EI OLE tarve ymmärtämättömäksi määritellä, sinähän ilmiannat sen ihan ite.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Nordmannille pitää sanoa, että työntekijällä on ilman järjestäytymistäkin oikeuksia.

Sinä et niistä yksipuolisesti päätä.

...Kyllä jämpti on niin...

Käyttäjän JouniNordman kuva
Jouni Nordman

Katsokaa vaikka taksi alla, joaa mennään vain työlain mukaan. Eli on vain tyonantajan ja työntekijän välisten sopimuksien varassa. Mutta riita tilanteissa vain työlaki on mikä pätee.
Ei ole pakko maksaa lomaltapaluurahoja, eikä muita AKT sopimuksen mukaisia etuuksia.
Eli ilman muuta tukee yrittäjän ja työntekijän välisiä keskenäisiä suhteita, joissa hyvälle työntekijälle annetaan lisä etuja, mutta niitä ei mihinkään kirjata, vaan on ainoastaan kera luonteisia.
Se että Suomi on muuttumassa pienyrittäjä vetoiseksi asettaa ammattiliitoille ongelman. Sillä järjestäytyminen ei ole pien-yrittäjien etuja millään tavalla ajava, yleissitovientyöehto sopimusten kankeuden takia. Jotka estävät yrittäjän vapaaehtoisen hyvien työntekijöiden palkitsemisen, sekä kaiken näköisen alaa koskevien erikois työjärjestelyiden muodostamisen.
Eli järjestäytymine näivettää yrittämisen, miksi silloin kannattaa edes järjestäytyä?

Käyttäjän KaleviKannus kuva
Kalevi Kannus

Kuka tässä aiheen keskusteluketjussa on puhunut YKSIPUOLISESTA sopimuksesta?

Eikös sopimisessa edellytetä AINAKIN KAHTA (2) osapuolta ja suullinenkin sopimus on voimassa, esim.kädenpuristuksella ja kirjallisen sopimuksen allekirjoittavat työntekijö ja työnantaja.

Käyttäjän JouniNordman kuva
Jouni Nordman

Itse uskon Suomalaisen yrittäjän moraaliin, uskona kanssa siihe että työ olot voivat olla paremmat kun ne paikallisesti sovitaan, ilman minkäänlaisia ulkopuolisia raameja.
Sillä yrittäjälle työntekijä on investointi, silloin hyvään työntekijään kannattaa panostaa ja siten turvat yrityksen tulevaisuus.
Keskitetyssopimukset vain on aikansa eläneet, toimien hyvin silloin kun Suomi oli viellä isojen firmojen työllistämä. Tämän päivän Suomi muuttuu vauhdilla pien-yrittäjä painotteiseksi. Johon isojen kankeiden työehtosopimusten soveltamine on kankeeta, johtuen pienten-yritysten yksilöllisista työvoima tarpeista, näistä hyvän esimerkkinä on kaupanalata, kauppakeskuksissa olevat pienetkaupat, joille ulkoiset tahot antavat aukioloajat.
Eli Suomessa tarvitaan oikeasti keskustelua, siitä millaiset on tulevaisuuden yhteiset palisäännöt työmarkkinoilla. Jos aika muttaa markkinoita, silloinhan sopimukset pitää pystyä neuvvottelemaan uudestaan. Se luo sen pohjan, mille tulevaisuus Suomessa tullaan rakentamaan.

Käyttäjän KaleviKannus kuva
Kalevi Kannus

Suomen työmarkkinat ovat vauhdilla menossa kreikkalaiseen suuntaan.
* Ammattiliittoihin järjestäytyminen hiipuu.
* Kauppakeskusten tapaan yritysten sisällä muodostuu yritysrypäleitä, eli työntekijät muuttuvat esim. provisiopalkkaisiksi; työttömyysturvan osalta yksityistoimialojen työttömyyskassa hoitaa sen; työehtosopimuksia tekevät (raamien sisällä) suuryritykset ammattiliittojen keskusjärjestöjen ohjauksessa.
* Enimmältään kansalaisten sosiaaliset turvaverkot on purettu; vanhushoidon kohtalo on järkyttävimmäsää tilassa; lasten pakkohuostaanotot on kaupallistettu yritystoiminnaksi.
Tässä mainittuna vain muutama kehityspiste.

Jari Teräväinen

Työnantajana pitäs erottaa ensinnä toisistaan pienet muutaman hengen yritykset isoista yrityksistä, monet näkee pienyrittäjän vaan vertaimevänä kapistalistisikana ja rnnastavat ne suuriin monikansallisiin yrityksiin ..

Käyttäjän KaleviKannus kuva
Kalevi Kannus

Nythän näyttää siltä, että integroitunut ay-liike "vääntää kättä" suurtyönantajien kanssa työajan pidentämisestä, vaikka työpaikat loppuisikin ja "väännetään kättä" raamisopimuksesta, onko se voimassa vai ei.

Voimakeinot kohdistetaan pienyrittäjiin. Jos yrittäjä on SITKEÄ, usutetaan koko virkavalvontakoneisto yksittäisten pikkufirmjen kimppuun.

Itsasiassa nämä pösilöityneet ammattiliitot ajavat yrittäjiksi uskaltautuvat harmaan talouden harjoittajiksi... koska muuta keinoa ei ole hengissä säilymiseksi. Näinhän se menee.