KaleviKannus Kun olen hävinnyt, tiedän kenen puolesta ja ketä vastaa olen taistellut. Ernest Heminqway

Kysymys 10.

Miksi suomalaiset historiantutkijat eivät ole tähän päivään mennessä lainkaan huomioineet  presidentti J.K. Paasikiven: ” Jatkosodan päiväkirjat” 11.3.1941 – 27.6.1944 / WSOY,1991  s.97-98, teoksen merkintää 23.6.-41, jossa todetaan  Talvisodan yllättävästä päättymisestä  --- ” Meidät pelasti Hitler ”. Myöskin” Paasikiven päiväkirjat I , 1944-1956/ P.Reynaud Dagens Nyheter / s. 176

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Tuula Hölttä

Kalevi K. "Miksi suomalaiset historiantutkijat eivät ole tähän päivään mennessä lainkaan huomioineet presidentti J.K. Paasikiven: ” Jatkosodan päiväkirjat” 11.3.1941 – 27.6.1944 / WSOY,1991 s.97-98, teoksen merkintää 23.6.-41, jossa todetaan Talvisodan yllättävästä päättymisestä --- ” Meidät pelasti Hitler ”. Myöskin” Paasikiven päiväkirjat I , 1944-1956/ P.Reynaud Dagens Nyheter / s. 176"

In meiner Meinung nach, meitä ei pelastanut Hitler eikä mikään muukaan totalitaristinen suurvalta. Meitä eivät pelastaneet länsivallat tai Natsi-Saksa, joille olimme vain heidän päämääriensä hyväksi uhrattavia "pieniä pelimerkkejä".

Meidät [tai Teidät, joiden esivanhemmilta peritty kotiseutunne säästyi suurvaltojen miehitykseltä] pelastivat suomalaiset maanpuolustajat, jotka halusivat "hintaa kyselemättä" puolustaa Suomen suvereniteettia ja oikeutta demokraattiseen yhteiskuntajärjestelmäänsä.

Tällä hetkellä vain Suomea koskeva voimassapidetty virallinen kansainvälinen asiakirja Pariisin rauhansopimus leimaa Suomen yksin syylliseksi toiseen maailmansotaan ja syyllistää Suomen sota-ajan valtiojohdon ja sitä tukeneet maanpuolustusjärjestöt Suomen Suojeluskunnan, Suomen Aseveljien Liiton ja Lotta-Svärdin kollektiivisesti joko syyllisiksi ihmiskunnan pahimpiin koskaan vanhenemattomiin rikoksiin tai näitä rikoksia tukeneisiin "fascistisina" lakkautettuihin järjestöhin.

Suurvaltasotaa ja Stalinin diktatuuria kannattaneet suomalaiskommunistit voivat edelleenkin pitää "sädekehänsä suorassa" ja olla Leninin hyväksymien legaalien ja illegaalien keinojensa kanssa yhtä mieltä Churchillin Talvisotaan ja länsivaltojen Weserübungiin ja Norjan ja Ruotsin miehittämiseen liittyvän lausuman kanssa:
"Meillä on oikeus ja velvollisuus väliaikaisesti luopua lakipykälistä, joita me muutoin pyrimme vahvistamaan. Olisi aika järjetöntä, jos Saksa hyökkääjänä rikkoen lakia saavuttaa ehtoja ja kaiken lisäksi hyötyy siitä, että vastustajat kunnioittavat lakia."

Käyttäjän KaleviKannus kuva
Kalevi Kannus

Minun oma tuntumani ´talvisotaan on Sota-arkistosta saadut sotapäiväkirjan sivujen kopiot, isäni /Aate Matias Hautamäen) osuus taisteluissa Karjalan kannaksella Muolaan Punnurjärvellä. Hän menetti henkensä 24-vuotiaana 15. helmikuuta 1940.

Olemme siis Erkki Hautamäen kanssa sukulaisia ja olen saanut perehtyä hänen tutkimustensa asiakirjoihin, käsikirjoituksiin ja C.G.E. Mannerheimin (Suvilahti-32) arkiston dokumentteihin.

Erkki Hautamäki on saanut ko. arkiston Vilho Tahvanaisen pojalta yksinoikeudella. Kansioissa on myös Tahvanaisen kolmen kirjan käsikirjoitukset, Viiden kansion kaikki asiakirjat on (läsnäollessani) yksitellen reprokuvattu ja tallennettu turvalliseen paikkaan.

Alkuperäiset S-32 kansiot Mannerheim luovutti (todistettavasti) presidentti J.K. Paasikivelle, jonka jälkeen ne ovat "kadonneet" julkisuudesta tai ovat kätkettynä jossakin...

Tuula Hölttä

Kalevi K. "Erkki Hautamäki on saanut ko. arkiston Vilho Tahvanaisen pojalta yksinoikeudella. Kansioissa on myös Tahvanaisen kolmen kirjan käsikirjoitukset, Viiden kansion kaikki asiakirjat on (läsnäollessani) yksitellen reprokuvattu ja tallennettu turvalliseen paikkaan."

Kuten jo aiemmin on tullut ilmi, tunsin Vilho Tahvanaisen muissa kuin sota-asioissa ja mielestäni hän oli todella lahjakas "satusetä", joka ainakin niissä asioissa pystyi sekoittamaan faktan ja fiktion samalla tavalla uskottavaksi kuin pystyi Väinö Linna, jonka fiktioista on tullut osa virallisesti hyväksyttyä historiaamme.

Onnea ja voimia tutkimusmatkalla todelliseen historiaamme.

Käyttäjän KaleviKannus kuva
Kalevi Kannus

Tuula H:lle. Satusetiin ja -täteihinkin tulee kosketukset kunhan Erkki Hautamäen "Suomi myrskyn silmässä" ii-osa saadaan makkinoille.

En väittele tässä kysymyssarjassa esim. Vilho Tahvanaisen persoonasta mitä tästä "epähenkiklöksi" luokitellusta, kaksi kirjaa julkaisseesta ja kolmannen käsikirjoituksen tekijästä muut ovat mieltä.

Olen tavannut Vilho Tahvanaisen sodanaikasen alaisen Gerth Biesen kotonaan. Hänen kertomuksensa mm. Tahvanaisen sodajälkeisistä vaiheista on n. neljän tunnin keskustelu videolle tallennetuna.

Biesellä oli myös tieto, että presidentti P.E. Svinhufvud on yksityisellä matkallaan tavannut Saksan sodanjohtoa ja keskustellut talvisodan lopettamisen ratkaisuista.

Hautamäen hallussa on Mannerheimin asiakirjoja, sähkeitä ja dokumentteja; siis jos Tuula H. on näitä papereita pitänyt käsissään ja tinkaa niitä "satuiluksi"... Totean vain, että ihmetellään.

Kaikella ystävyydellä - KKs

Käyttäjän KaleviKannus kuva
Kalevi Kannus

S-postissa Jouni Jokela, Schweiz:

* Heh, koska annettu rahoitus ohjaa tutkintaa 100%.
“I didn't know I was a slave until I found out I couldn't do the things I wanted” -Frederick Douglass

Toimituksen poiminnat